Värdet av gamla fotografier

Fotografier kan vara bland det mest personliga man äger. Idag har de flesta merparten av sina bilder lagrade i telefonen eller på någon molnplattform. Vissa framkallar dock fortfarande bilder och ramar in eller sätter in i fotoalbum. Det kan kännas roligt att ha bilderna i fysisk form för att kunna bläddra i album och skriva små beskrivningar till bilderna.

Det är nog sällan man tänker på fysiska bilder som ägodelar, men det är precis vad man bör betrakta de som. Tänk dig att du har massor av fysiska bilder och ditt hus börjar brinna, då skulle du nog inse värdet när det redan är för sent. Möbler och andra saker går att köpa nytt efter en brand, men dina foton kommer aldrig tillbaka. För att undvika detta hemska scenario är det en god idé att lagra sina bilder på t.e.x en hemsida eller i ett moln. Vill man av någon anledning bara ha fysiska bilder kan det vara ett alternativ att förvara dem i någon typ av brandsäker låda. Det kan verka överdrivet, men skulle olyckan vara framme är man nog väldigt tacksam över att man skyddat det som faktiskt inte är möjligt att ersätta. Man glömmer lätt att det fanns en tid innan telefoner och datorer säkert kunde förvara bilder. Har man massor av bilder från innan den digitala världen etablerades kan det vara bra att scanna in sina gamla bilder, ungefär som att säkerhetskopiera sina album. Annars kanske de få bilderna som finns från då du var barn försvinner för gott.