Glöm inte att leka

Alla har vi lite kvar av vårt barnasinne. Vi kanske inte går till en lekpark och leker i flera timmar längre – men alla tycker om att ha kul och mår bra av att leka av sig då och då. Lekar i vuxen ålder behöver inte vara saker som jaga, spökboll eller andra typiska barnlekar, utan istället kan det rör sig om tipspromenader, frågesporter eller hinderbanor.

Låt det inre barnet i dig få ta plats när du känner att det behöver. Det är inget fel med att som vuxen gå till en lekplats eller vara med på en lek. Du kanske inte ska använda en hoppgunga då de oftast är anpassade för barn, men att gunga eller åka rutschkana kan alla göra! Du är inte äldre än vad du gör dig till!

Ta hand om ditt inre barn

Att ta hand om sitt inre barn är ett sätt att ta hand om sig själv. För oavsett hur gammal du är så kommer det lilla barnet i dig alltid finnas kvar. I perioder kan det visa sig mer eller mindre, men det finns alltid med dig.

När du ska ta hand om ditt inre barn är det inte bara lek hela dagarna. Tänk dig att du ska göra barnet i dig stolt över vem du är och hur du lever idag. Det kan handla om att du har bra värderingar, hjälper människor och samhället, eller att du helt enkelt har ett liv som du vet att barnet i dig skulle tycka om. Samma sak gäller när du ska förlåta dig själv eller någon annan – gör det som barnet i dig känner.