Överlevnadskit

Oavsett om du är mitt ute i en skog och vandrar eller om du går bland fulla gator mitt i stan är det bra att ha med sig ett överlevnadskit. Det behöver inte vara världens grej, utan det kan innebära att du har med dig lite vatten, en ficklampa, plåster, lite mat, en kniv och lite andra “bra att ha grejer” i väskan. För man vet aldrig om eller när något händer, vilket vi verkligen fick lära oss under vår resa till Sinai.

Att ha i väskan

Beroende på var du är och vad det är för miljö där du är just nu finns det lite olika saker som kan vara bra att ha i sitt överlevnadskit. Men det finns också några grejer som alla har nytta av oberoende på var man är i världen. Det som nämndes ovan är exempel på det som alla kan ha i sitt överlevnadskit.

Om du är i en miljö där det inte finns så mycket drickbart vatten är det otroligt viktigt att du har vatten i kitet. Om du till exempel befinner dig i ett varmt och soligt land är det också bra att ha en hatt eller keps, samt en flaska med solkräm i och med att solen kan vara riktigt stark.

Är du i en kyligare miljö kan det vara bra att ha ett par vantar i väskan, eller en mössa. Även här är det bra att ha vatten i väskan, men det är kanske viktigast att ha plats för filtar, extra klädesplagg och liknande då det kan vara enklare att få tag på vatten vid kyliga områden.