Fina vandringsleder i Sverige

Sverige har med sin varierande natur blivit lite av ett mecka för personer som älskar att vandra. Inte bara vi svenskar uppskattar vandringslederna som finns här, utan folk från hela världen reser till Sverige för att bland annat vandra Kungsleden eller Östgötaleden. För dem är det lika självklart att vandra på svensk mark som det är med Confident Living.

Det är framförallt några vandringsleder som får lite mer utrymme online än andra, vilket vi också vill slå ett litet extra slag för här. Fördelen med att vandra på populära vandringsleder är att det är mer socialt, du träffar likasinnade personer och kommer också att ha bättre övernattningsmöjligheter. Glöm heller inte att ta med stekpannor och annat utrustning, som kommer att krävas för att du ska kunna laga mat utomhus.

Kungsleden

Sveriges pärla när det kommer till vandringsleder är Kungsleden. En utmanande sträcka på hela 400 kilometer, som tar dig genom en väldigt varierande terräng. Men du behöver dock inte promenera hela Kungsleden för att få uppleva den blandade naturen. Med flera olika etapper att välja mellan kan du själv avgöra hur stor del av leden som du vill upptäcka och hur utmanande sträckor som du vill gå.

Vissa etapper kommer att slingra sig fram i bergen, medans andra tar dig genom ett mer kargt och öppet landskap som är väldigt vackert. Kungsleden sträcker sig från Abisko Fjällstation och ringlar sig sedan ner till Hemavan som är slutstationen på Kungsleden.

Östgötaleden

Längre ner i Sverige hittar du den uppskattade Östgötaleden. Även denna är uppdelad på flera olika etapper och det är ytterst få som väljer att upptäcka hela leden vid ett och samma tillfälle. Östgötaleden är ett samarbete mellan tretton olika kommuner och har en total distans på hela 150 mil. Så inget att vandra för den med klena ben!