Res genom din dator

Att säga att man kan resa genom sin dator kan låta låta som att säga att det går att resa i tiden. Det går ju självklart inte bokstavligt talat, men med lite fantasi går det mesta. Sedan världen satts lite på paus i och med covid-19 så har många av oss saknat att kunna resa och upptäcka nya platser, men man får helt enkelt göra det bästa av situationen. Passa t.ex. på att upptäcka nya platser som du kanske aldrig skulle rest till genom Google Earth istället!

Visst, det kan låta lite trist i jämförelse med hela upplevelsen man får när man faktiskt reser iväg, men tänk ändå att kunna åtminstone nästan besöka nya platser från ditt eget vardagsrum! Gå runt virtuellt i städer och samhällen runt om i världen, du kan besöka platser på olika sidor av jordklotet på bara några minuter. Vill man inte kolla in andra sidan jorden kan man lika gärna kolla in sitt eget kvarter och hur ens hus såg ut just då den dagen de fotade materialet. Du kan även kika på dina grannars hus lite mer än du kanske vanligtvis brukar…

Ha en liten tävling med familjen om vem som snabbast kan navigera till olika platser i en främmande stad. Vem hittar frihetsgudinnan först, hitta en hamburgerrestaurang och kolla vad klockan på BigBen visar är några exempel på utmaningar att tävla om. Gör det bästa av situationen och hitta på andra roliga saker med nära och kära när resandet är mer begränsat än vanligt!